dimecres, de març 21, 2007

Nosaltres hem perdut, vosaltres heu fracassat

Les eleccions a Claustre han tornat a ser guanyades per Campus Jove, enhorabona! Heu aconseguit una nova majoria absolutíssima, guanyant a tots els centres, duplicant i triplicant el nombre de vots respecte als competidors. Heu controlat totes les veus, decisions i pressupost dedicat als alumnes de la UA els darrers 5 anys. Heu col·laborat redactant el Pla Estratègic de la UA, heu fet difusió de l'Espai Europeu, heu organitzat "Paellas", heu organitzat una Fira amb un globus anunciant la data de les eleccions i... aquestes han set les eleccions amb la participació més baixa de totes. Mai havien votat tant pocs alumnes, mai els representants d'alumnes ho havien estat amb tant poquets vots. Què ha passat? Per què els alumnes passen per complet? Si tengués la resposta no faria la pregunta.

Potser és el SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) els qui creuen que han guanyat. Han passat d'1 a 11 claustrals, amb 20 vots (inclosos els dels seus propis candidats) han aconseguit ser oficials representants d'alumnes. Estaran dins un Claustre d'Alumnes sense cap possibilitat d'influència, convidats com els més coherents, els més cridaners i els més legítims per rebre 20 vots de 5000 alumnes que té l'Escola Politècnica, per exemple.

És evident que UP (Universitaris Progressistes) som perdedors. Hem perdut 10 dels 12 claustrals aconseguits ara fa 2 anys. És el pitjor resultat aconseguit en 13 anys de lluita i treball per i entre els alumnes de la Universitat. Alguns de nosaltres ni hem rebut una dotzena de vots. I què hem fet malament? Hem fet activitats, hem reivindicat més drets pels alumnes, hem penjat cartells, hem sortit a El Vicent, però...

I a qui importa aquests fracassos si els nostres drets són respectats, la nostra veu és escoltada, les nostres decisions es posen en pràctica i sempre tot són facilitats?

Bon profit!

Vicente Juan Torres Escandell encara és coordinador d'Universitaris Progressistes