dijous, de maig 31, 2007

Manifestacions en l'era GLOBAL



A finals del anys 90 naix un moviment social en contra del Capitalisme desmesurat; des d'aleshores fins ara, distints col•lectius minoritaris s'han organitzat a nivell mundial per defensar els drets humans i la salut de la terra. Per a què les protestes tinguen veu global i arriben a canals públics, controlats per governs i empreses neoliberals, s'han concentrat totes les protestes en les reunions dels cercles de poder i organismes mundials com ara Cimeres Europees, reunions del G8, WEF i del Banc Mundial. Aquestes manifestacions encapçalades amb eslògans com “PENSA GLOBALMENT, ACTUA LOCALMENT” o “UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE” reuneixen milers de persones que defensen el respecte, la diversitat i el desenvolupament sostenible.
Per uns dies, les ciutats elegides per celebrar aquestes reunions sofreixen un setge militar que controla tot tipus de protesta i garanteix la seguretat als líders mundials; aquestes situacions de tensió solen acabar en brots de violència de tots dos bàndols, que després, els mitjans de comunicació comercials s'encarreguen d'exagerar i acusar els moviments socials crítics amb el sistema.

Barcelona, Sevilla, Copenhaguen, Escòcia i Davos comparteixen escenari en de les manifestacions antiglobalització neoliberals; l’activista i les forces de l’ordre com a universos contraposats, però al mateix temps convivint en un mateix entorn.
El Col•legi Major Universitari d'Alacant, en el Campus universitari d'Alcant en Sant Vicent del Raspeig, inaugura aquesta exposició el dijous 31 de Maig a les 20,30 hores, on estarà present els autor de l’exposició, el fotògraf Xepo W.S. Les fotografies estaran exposades fins el 3 de Juliol. Organitza: Col•legi Major Universitari d'Alacant i BacallarSec.