dimecres, de febrer 04, 2009

Delete Bolonia

Delete Bolonia

L'Universitat d'Alacant s'ha autoorganitzat per a aturar la implantació del Pla Bolonya o, almenys, minimitzar els seus efectes negatius. Per a fer-ho, l'única eina possible és la informació, ocupant permanentment diferents edificis del Campus. També les universitats de València, Barcelona i les Illes tenen edificis ocupats.

A la Universitat d'Alacant, tota l'oposició a la implantació de la nova reforma universitària, també coneguda com Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) o Pla de Bolonya, es desemvolupa dins l'Assemblea d'Estudiants de la UA. A l'Assemblea compartim una mateixa lluita el SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans), UP (Universitaris Progressistes), aContraCorrent i estudiants no associaciats però molt preocupats.

Fins ara havíem ocupat els passadissos de l'Aulari I de la UA, però a partir de dimarts la major part de les tendes es traslladaran a l'Aulari II. És necessari informar a tots els alumnes del Campus de les conseqüències de Bolonya.

I quines són les conseqüències?

Davant les insuficients beques, s'ofereixen les beques-prèstec: el banc et concedeix un prèstec per a pagar-te els estudis, que has de tornar quan acabes la carrera i, treballes? Mentrestant els interessos del banc els paga l'Estat (pressupost públic).

Els exàmens de la convocatòria de setembre passen a juliol, per a permetre als funcionaris (professors i treballadors) poder anar de vacances a l'agost. Així els professors eviten dedicars-se el mes d'agost a preparar els exàmens i els treballadors a preparar les matriculacions al setembre.

Les Diplomatures canvien de nom (Grau) i redueixen la seva especialització. Així els professors poden impartir els seus coneixements a més carreres però, a canvi, els continguts es generalitzen.

Les llicenciatures (preu públic subvencionat) desapareixen i es converteixen en màsters (preu del mercat, sense subvenció). El nom màster "mola més", però son els mateixos estudis que ara coneixem com a llicenciatura, però pagats a preus de màster.

I a més, si acabes la carrera el teu títol encara no serà europeu i no et servirà més amunt dels Pirineus. Si vols que el teu títol sigui reconegut, has de pagar una darrera taxa, per a rebre una traducció oficial del teu expedient a l'anglés.

Continuarà...

Imatge publicada al Fotolog.